Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Successen moet je samen vieren

Vast herkenbaar voor velen: als je na je vakantie terugkomt op je werk, moet je er eerst echt weer inkomen. Dat is bij mij niet anders. Afgelopen maandag was mijn eerste werkdag in Wildlands na drie weken vrij te zijn geweest.

Allereerst was daar een overvolle mailbox en moest ik flink bijgepraat worden over alle ontwikkelingen in het park! En uiteraard meld ik me ook terug bij mijn collega’s en is er tijd om bij te kletsen.

Voor mijn vakantie had ik nog een ontzettend aandoenlijk filmpje gedeeld op de sociale media-kanalen, die gemaakt werd door collega Gerwin. Gerwin is dierverzorger en werkt met de olifanten. Op het filmpje is één van onze twee baby-olifanten te zien, die in de stallen achter de schermen erg blij is met een douche/ waterstraal.

Aan het eind van die eerste werkdag, stuurt Gerwin mij een berichtje om even te laten weten dat dit filmpje wel heel succesvol is geweest. Ik kan de statistieken van Facebook inzien en kijk natuurlijk direct. Bijna 100.000 mensen hebben dit filmpje bekeken. De teller staat op dat moment op 99.903 keer! Dat is wel erg goed. We spreken af dat als we de 100.000 bereiken, we er een taartje op gaan eten. 

En een dag later is dat al zover! Inmiddels hebben meer dan 106.000 mensen het olifantenfilmpje bekeken en dat aantal loopt nog steeds op. Dus ik ben naar de olifantenstallen gegaan, waar Gerwin en andere collega’s al lekkere tompoucen hebben klaarstaan!

Dit soort ‘viermomenten’ zijn heel belangrijk voor het teamgevoel. We werken allemaal met hetzelfde doel en het zo leuk als we gezamenlijk iets voor elkaar krijgen waar we trots op zijn. Ik ben voor mijn informatievoorziening afhankelijk van mijn collega’s op het park (niet alleen dierverzorgers, maar ook de parkmedewerkers) en geniet dus ook extra van zo’n succes(je) door teamwork.