'Er zijn nu genoeg wegen verdubbeld'

Coevorden - Rianne van Leeuwen (plek 9) en Mathanja Schonewille (7) uit Coevorden waren zaterdag op de Markt present voor GroenLinks. 'Wij zijn', aldus Rianne van Leeuwen, 'een groene partij, maar we hechten ook waarde aan de sociale aspecten en gezondheid.'

Rianne: 'We worden wel de ‘partij van de windmolens’ genoemd, maar dan wel alleen waar draagvlak is.' Meer investeringen in toerisme ziet Rianne niet zitten. 'Wat betreft mobiliteit vinden wij dat er genoeg wegen zijn verdubbeld, wij zetten in op openbaar vervoer, zoals de lijn Emmen-Coevorden-Duitsland. Een spoorlijn Emmen-Groningen is lastig. Dat vergt een grote investering, terwijl de Q-Liner een prima busverbinding is', zo luidt de mening van Rianne.

Mathanja is compleet nieuw in de politiek. Zij doet een toevoeging aan de woorden van Rianne: 'Belangrijk zijn ook goede verbindingen tussen de dorpen. Dat zorgt er mede voor dat ouderen in eigen dorp kunnen blijven wonen. Daarom zetten wij ook op genoeg woningen voor eenpersoonshuishoudens.' Ook van samenwerking in de vorm van coöperaties is zij voorstander. 'Zo kunnen groepen mensen wat voor elkaar krijgen.' Zij betreurt het dat langs de N34 de bermen zijn weggehaald in verband met verbreding van de weg. 'Wij willen graag mooie groenstroken om de natuur een impuls te geven.' Beide dames zijn voor de zonneroute langs de A37/N34.