Carin Roelands: ‘Het voelt goed bij de PvdA’

Coevorden - Carin Roelands uit Noord-Sleen staat op plek 14 voor de Partij van de Arbeid. De partij heeft nu zeven zetels in de provincie. „Alleen bij veel voorkeurstemmen maak ik dus kans”, lacht zij.

„Plaatselijk was ik eerder politiek actief bij het PAC en in Vrouwen Kiezen. Door een politieke training werd ik enthousiast voor de politiek en wil graag meedoen. De solidariteit, het samen oppakken van zaken om mensen goede kansen in de samenleving te bieden spreekt me bij de PvdA net iets meer aan dan GroenLinks”, verklaart zij. „En het voelt goed. Het is fijn om met de mensen te sparren”, concludeert Carin.

Wat haar betreft zijn speerpunten goed en betaalbaar wonen en dat mensen kunnen rondkomen van hun inkomen. „Ook onderwijs is heel belangrijk. Daarbij hoort tevens het tegengaan van laaggeletterdheid, daarvoor wil ik me ook graag hardmaken. Door goed onderwijs kun je verder komen. Ik kom zelf uit de zorg en dat heeft dan ook mijn aandacht.”

Ook de meest in het oog springende thema’s vindt zij belangrijk, maar bovenstaande zaken staan bij haar het hoogst op de wensenlijst. „Maar in het algemeen gaan mij de provinciale en lokale belangen aan het hart”, stelt Carin.

Carin vindt wel dat er meer vrouwen in de politiek kunnen komen. „Ik vind dat belangrijk. We kijken er binnen de partij goed naar, bijvoorbeeld hoe we vrouwen kunnen ondersteunen.”

Andere kandidaten zijn Joop Brink op plaats 32 en John Hofmeijer uit Dalen op 44.