'Klantvriendelijkheid in het centrum van Coevorden is prima'

Coevorden - Het Centrummanagement in Coevorden is actief bezig om Coevorden op de kaart te zetten. Gastvrijheid en goed ondernemerschap in de lokale winkels en horeca zijn daar belangrijk in. De klantvriendelijkheid is prima, maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Om een slag te maken wat betreft gastvrijheid en ondernemerschap heeft het Centrummanagement samenwerking gezocht met Klik Company uit Emmen. Dat is een onderzoek- en trainingsbureau, gespecialiseerd in klantgerichtheid. Ondernemers konden zich voor dit klantbelevingstraject aanmelden en voor een kleine bijdrage hieraan meedoen. De deelnemers zijn allemaal bezocht door een mysteryshopper om de klantbeleving te meten.

Tips en trucs

Afgelopen week was er een terugkoppeling aan deze ondernemers tijdens een gezamenlijke bijeenkomst. De mysteryshoppers hebben gemerkt dat de basis in klantvriendelijkheid en klantgerichtheid bij de aanwezige ondernemers prima was. De mysteryshopper werd overal begroet en keurig geholpen, wel zijn er volop mogelijkheden om van de huidige klanten fans en ambassadeurs te maken. Tijdens de inspiratiesessie kregen de ondernemers tips en trucs aangereikt om meer aandacht aan de klant te geven, nieuwsgierig te zijn en door een klantgesprek aan te gaan om op een servicegerichte manier te kunnen verkopen.

De vervolgstap is om samen met alle ondernemers uit Coevorden na te denken over de vraag: “Hoe kunnen we de klantverwachtingen in Coevorden overtreffen?” Niet alleen in de winkels, maar ook online. De ondernemers kregen daarvoor concrete tips voor het verbeteren van de online klantbeleving op de sociale media. De deelnemende ondernemers waren erg enthousiast over het programma en zien graag een vervolg op de avond.

“Als mijn buurman het goed heeft dan profiteer ik daarvan mee” was een uitspraak waar de aanwezige ondernemers het met elkaar over eens waren. Het centrummanagement wil nog voor de zomer een tweede sessie organiseren voor de ondernemers uit het centrum van Coevorden.